in

Formule 1 2016 – Bahrain Grand Prix Highlights

Wil je nog even het sterke optreden van Max Verstappen en alle andere highlights van de Bahrain Grand Prix terugzien, dat kan met onderstaande video.

Lewis Hamilton kwalificeerde zich op zaterdag wederom als snelste van de 22 coureurs. Met een 1:29.493 verbrak de Engelsman het baanrecord en voor het eerst is hiermee een hybride 1.6-liter V6-turbomotor sneller dan een 3.0-liter V10 uit 2004. Rosberg stond net als in Australië naast Hamilton op de eerste startrij gevolgd door Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Beide Ferrari’s maakte tijdens de Grand Prix van Australië nog een wereldstart maar in Bahrein verliep het een stuk minder goed. Vettel viel tijdens de opwarmronde uit met een geplofte motor en Kimi kwam zo slecht weg dat hij meteen drie plekken verloor. Ook Hamilton kwam slecht van zijn plek en Rosberg profiteerde direct en nam de leiding over. Vervolgens werd Hamilton in de eerste bocht ook nog aangetikt door Bottas en verloor hierdoor nog eens vijf plaatsen. De Brit moest wederom een inhaalrace rijden maar wist uiteindelijk de schade beperkt te houden met een derde plaats.

Vooraan reed Rosberg een sterke en foutloze race, niemand kon de Duitser van zijn tweede overwinning op rij afhouden. Kimi Raikkonen herstelde zijn slechte start door zich van een vijfde plek terug naar het podium te knokken achter Rosberg en ruim voor Hamilton.

Max Verstappen reed een zeer volwassen race, hij bleef uit de mêlee, liet een paar sterke inhaalmanoeuvres zien, reed korte tijd op de vierde positie en eindigde uiteindelijk als zesde op slechts 1.2 seconden achter Grosjean in de Haas. “Het chassis is heel goed, anders kan je dit niet doen. Dit was vermoedelijk ons slechtste circuit van de eerste vier, dus ik ben benieuwd wat we de komende races kunnen.”  De volgende Grand Prix is op 17 april in China.

Video: Bahrain Grand Prix Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

991 gt3 rs vs 458 italia straatrace

Porsche 991 GT3 RS racet tegen Ferrari 458 Italia op snelweg

Mustang Crasht bij Cars & Coffee

Mustang Crasht bij verlaten Cars & Coffee Chicago