in

Formule 1 2016 – Japanese Grand Prix Highlights

Vond jij vanochtend 7 uur ook veel te vroeg om de Grand Prix van Japan te gaan kijken, dan hebben we hier de officiële highlights voor je.

In zowel 2014 als 2015 won Lewis Hamilton vanaf de tweede startplek op Suzuka, de Brit maakte zich van tevoren dan ook geen zorgen over zijn kansen op de overwinning. Echter na honderd meter was al duidelijk dat Hamilton een zege op Suzuka kon vergeten, hij kwam uiterst traag van zijn plek en kwam na één rondje als achtste over de streep.

Max Verstappen profiteerde hiervan en schoof van de derde plek op naar de tweede positie, achter Nico Rosberg. De Duitser hield zijn leidende positie voor het restant van de race probleemloos vast. Zijn voorsprong op Verstappen schommelde rond de vijf seconden en in gevaar kwam Rosberg nooit.

Hamilton werkte zichzelf ondertussen gestaag naar voren en lag op de vierde positie toen hij zijn tweede stop maakte. Sebastian Vettel dook een paar ronden later de pitsstraat in en wisselde naar softs voor een ultieme aanval op Max Verstappen. Waar Ferrari echter niet op had gerekend was dat Vettel pal achter Hamilton de baan op kwam, de Mercedes inhalen bleek onmogelijk en dus haakte Vettel af in het gevecht om de derde positie. De regerend kampioen dichtte het gat naar Verstappen en met nog vijf ronden te gaan leek hij Max voorbij te vliegen. Dat was echter niet het geval, de jonge Nederlander weerstond de druk en zelfs een ultieme aanval in de chicane werd gepareerd.

Door zijn overwinning heeft Nico Rosberg nu 33 punten voorsprong op Lewis Hamilton, Max Verstappen staat dankzij deze tweede plaats nu gelijk in punten met Sebastian Vettel op een vijfde positie, slechts 5 punten achter Raikkonen die vijfde werd.

Video: Japanese Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

laser-op-de-nordschleife

Man neemt Lasergun mee naar de Nordschleife

dit-had-max-te-zeggen-na-tweede-plek-in-japan

Dit had Max te zeggen na tweede plek in Japan