in

Formule 1 2019 – Highlights vierde testdag Barcelona

De eerste testweek in Barcelona zit erop. Gisteren kwamen de teams voor de vierde en laatste keer deze week in actie, tijd dus om de balans op te maken.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas reden het meeste rondjes in de eerste testweek. De Mercedes W10 ging maar liefst 610 keer het circuit rond in Barcelona. Het was pas op dag vier dat Mercedes wat meer tempo liet zien, maar nog altijd waren ze niet zo snel als Ferrari en Red Bull.

De Ferrari SF90 reed het op één na grootste aantal ronden, 598 stuks en de auto heeft op het eerste gezicht geen technische problemen gehad. Zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc hebben positieve gereageerd over het rijgedrag en de prestaties van de SF90, met snelle tijden en indrukwekkende lange runs.

Qua afgelegde ronden staken Mercedes en Ferrari er met kop en schouders bovenuit, op gepaste afstand volgt Alfa Romeo met 507 ronden, Toro Rosso met 482, Red Bull met 475, McLaren met 445 en Renault met 433 ronden. Het Amerikaanse team HAAS en het nieuwe Racing Point kwamen tot respectievelijk 384 en 248 ronden.

Hieronder zie je de belangrijkste gebeurtenissen van de vierde testdag Barcelona. Zoals gebruikelijk wel even doorklikken naar YouTube.

Video: Highlights vierde testdag Barcelona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf GTI Edition 35 - Op de Rollenbank

Op de Rollenbank – Volkswagen Golf GTI Edition 35

Deze man heeft de Murciélago uit Fate of the Furious gekocht

Deze man heeft de Murciélago uit Fate of the Furious gekocht