in

Formule 1 2020 – Highlights derde testdag Barcelona

Mercedes heeft de eerste testweek in Barcelona als snelste team afgesloten. Valtteri Bottas reed in de ochtend van de derde testdag een tijd van 1:15.732, slechts 0,3 seconden van de pole in 2019. Hamilton noteerde in de middagsessie de tweede tijd en tot dusver lijkt Mercedes wederom de te kloppen auto hebben gebouwd.

De concurrentie reed geen ‘kwalificatierondjes’, Esteban Ocon was in de Renault bijna 1,5 seconden langzamer en eindigde als derde. Red Bull en Ferrari lieten nog niet het achterste van hun tong zien, met Verstappen op de achtste plaats, Albon op de tiende en Vettel op de dertiende plaats. De Red Bull-coureurs reden gezamenlijk wel de meeste ronden, 169 stuks.

Problemen waren er voor Ricciarco, Vettel en nieuwbakken Williams-coureur Latifi. Bij alle drie de coureurs ging er een power unit stuk. Kevin Magnussen spinde bij het uitkomen van bocht 7 en parkeerde de Haas in de bandenstapel, hetgeen een vroegtijdig einde betekende van de testdag voor het Amerikaanse team.

De wintertests gaan volgende week verder op het Circuit de Barcelona-Catalunya, vanaf woensdag wordt er weer gereden.

Video: Formule 1 2020 – Highlights derde testdag Barcelona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De 1.250 pk Czinger 21C nader bekeken

De 1.250 pk Czinger 21C nader bekeken

Audi RS6 vs BMW M5 vs AMG E63 S vs Porsche Panamera Turbo S

Audi RS6 vs BMW M5 vs AMG E63 S vs Porsche Panamera Sport Turismo