in

Formule 1 – Circuit de Barcelona-Catalunya Lap Record

Lewis Hamilton klokte gister de snelste tijd in de kwalificatie, zijn 1:16.173 was tevens het allersnelste rondje ooit op Circuit Barcelona-Catalunya.

Dat de 2017 Formule 1-bolides records zouden gaan verbreken dat wisten we allemaal, maar dit jaar zijn de auto’s nog veel sneller geworden. Ter vergelijking, de pole van dit jaar is maar liefst 3 seconden sneller dan die van vorig jaar! Natuurlijk spelen de banden en het nieuwe asfalt een rol hierin maar dan nog, drie seconden sneller is echt gigantisch veel in één jaar tijd.

Tot dusver hebben de 2018-bolides op Albert Park, Bahrain Circuit en het Shanghai International Circuit een nieuw lap record neergezet. Hieronder zie je het magistrale rondje van Lewis Hamilton in de Mercedes F1 W09 op Circuit de Barcelona-Catalunya en een vergelijking met de pole van vorig jaar.

Video: Formule 1 Lap Record Circuit de Barcelona-Catalunya

2018 vs 2017

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Billetworkz RB26 Subaru WRX

Billetworkz RB26-Swapped Subaru WRX

Gorilla Performance F90 M5

Gorilla Performance F90 M5 heeft 720 pk