in

Formule 1 2014 – Russian Grand Prix Highlights

De eerste Grand Prix op Russische bodem, slechts een week na het ongeluk van Jules Bianchi in Japan werd er alweer geracet. Formule 1 stopt voor niemand, nooit. Hoe hard dat misschien ook klinkt, het is in 64 jaar Formule 1 nooit anders geweest.

De Grand Prix op het Sotsji Autodrom was misschien wel de saaiste race van het jaar. Lewis Hamilton kwalificeerde zich op pole position en zijn eerste plaats kwam eigenlijk nooit in gevaar. Nico Rosberg blokkeerde in de eerste bocht dusdanig zijn voorwielen dat hij onmiddellijk naar binnen moest voor nieuwe banden. De enige persoon die Hamilton dus kon verslaan lag na de eerste ronde op de voorlaatste plek.

Waar Hamilton een kop-staart zege boekte moest Rosberg zich van achteren naar voren werken. De Duitser had de mazzel dat het rubber van Pirelli nauwelijks sleet waardoor hij met één stop de race kon uitrijden, en dat de Mercedes W05 nog steeds een maatje te groot is voor de concurrentie bewees Rosberg door redelijk makkelijk naar de tweede plek te rijden.

Williams-coureur Valtteri Bottas was best of the rest en finishte op vier seconden van Nico Rosberg. Jenson Button en Kevin Magnussen bewezen dat McLaren een stijgende lijn heeft te pakken door vierde een vijfde te worden. Fernando Alonso weerstond de druk van Daniel Ricciardo en werd zesde. Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Sergio Perez maakten de top 10 compleet.

Met nog drie races te gaan is Mercedes-Benz kampioen bij de constructeurs, Lewis Hamilton heeft nu 17 punten voorsprong op Nico Rosberg en heeft het momentum te pakken met vier overwinningen op rij.

Video: Formule 1 – Russian Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sleeper Mazda MX-5 verrast 600 pk Corvette

Sleeper Mazda MX-5 verrast 600 pk Corvette

Het betere driftwerk op een parkeerplaats

Het betere driftwerk op een parkeerplaats