in

Formule 1 topsnelheid in 2014: “Op Monza 360 km/h”

Voor aanvang van de wintertests vreesden veel coureurs en fans dat de Formule 1 te langzaam zou zijn geworden door de invoering van de nieuwe reglementen. In Bahrein bleek het echter allemaal wel mee te vallen, want de beste tijd van Nico Rosberg was slechts 1 seconden langzamer dan de pole tijd van 2013.

De bochtensnelheden zullen aanstaand seizoen iets lager liggen, maar de topsnelheden zijn significant hoger. Dat komt doordat de nieuwe auto’s minder downforce hebben, in combinatie met een ERS-boost. “We zijn ongelofelijk snel op de rechte stukken. Ik denk dat we op Monza 360 km/h halen”, aldus Rosberg tegenover Auto Motor und Sport. Dat is ruim 30 km/h sneller dan afgelopen jaar, de verwachting is wel dat men nog wat winst gaat boeken op het gebied van downforce.

Met deze snelheden gaan we terug naar het tijdperk van 2004, de snelste Formule 1 auto’s aller tijden! Kijkend naar de tijden zien we dat op 11 circuits het baanrecord stamt uit 2004, de rest van de circuits is nieuw of kort daarna gewijzigd. De F1 auto’s hadden destijds 930 pk en veel meer downforce, baanrecords gaan er volgend jaar dus niet gebroken worden maar qua topsnelheid komt de Formule 1 weer in de buurt. Om jullie te herinneren aan de mooie tijd hebben we hieronder twee kwalificatievideo’s van Monza geplaatst.

DC haalt 364 km/h op de speed trap

Baanrecord van Rubens Barrichello

Formule 1 topsnelheid in 2014: “Op Monza 360 km/h”

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *