in

Formule 1 vs Toerwagen vs Straatauto

Tijdens het eerste Grand Prix weekend van 2013 besloot het team van Red Bull te demonstreren hoe snel hun Formule 1 auto is in vergelijking met een toerwagen en een straatauto. Origineel idee nietwaar?

Eerlijk gezegd weten wij niet wie er met dit concept begonnen is maar wij neigen naar McLaren aangezien we daar de meeste en oudste video’s van vonden. Het concept werkt als volgt: Op de startopstelling staan 3 auto’s, een straatauto, een toerwagen zoals een DTM of V8 Supercar en een Formule 1 auto. Als eerste vertrekt de straatauto met daarin een coureur die enorm aan het stampen is om zo snel mogelijk te gaan. Een kleine 30 seconden later vertrekt de toerwagen en 30 tot 40 seconden later vertrekt de Formule 1 auto.

Uiteindelijk zullen alle auto’s ongeveer tegelijkertijd het rechte stuk van start/finish opkomen en zal de Formule 1 auto, die als laatste vertrok, als eerste finishen. Eerlijk is eerlijk, 20 jaar geleden toen we dit voor de eerste keer zagen was dit geweldig. Nu, 20 jaar later en minstens zoveel versies, is het een beetje afgezaagd. Had Red Bull Racing niet met iets beters kunnen komen?

We hebben een aantal versies voor jullie op een rij neergezet, wat is de beste versie volgens jullie?

Video: Formule 1 vs Toerwagen vs Straatauto

Red Bull F1

McLaren F1

Ferrari F1

BMW F1

Stewart F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1962 Maserati 3500 GTi

Jay Leno’s Garage – 1962 Maserati 3500 GTi

Petrolicious - Volkswagen Kever

Petrolicious – Volkswagen Kever