in

Nyck de Vries wint Formule 2-race in Frankrijk

Nyck de Vries heeft vandaag zijn eerste Formule 2-race van 2018 gewonnen. De 23-jarige Nederlander kwam in Frankrijk als eerste over de finish tijdens de sprintrace.

De Vries ging op Circuit Paul Ricard als vierde van start, nadat hij gisteren tijdens de hoofdrace als vijfde finishte. Bij het doven van de lichten schoof de Vries direct door naar de derde positie en passeerde in de dertiende ronde de Zwitser Louis Delétraz voor de leiding.

Nyck, coureur van Prema Powerteam, pakte eerder dit seizoen podiumplaatsen in Baku en in Spanje. Helaas heeft de Nederlander ook een aantal keer duurzame punten laten liggen door crashes in Baku en Monaco, die laatste overigens buiten zijn schuld om.

Door zijn zege bezet De Vries met 75 punten de derde plaats in de WK-stand, achter leider Lando Norris (104 punten) en George Russell (91 punten). De titel is daarmee nog in zicht voor de McLaren-junior.

Video: Formule 2 highlights Frankrijk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Formule 3 Crash Norisring

Formule 3 2018 – Heftige startcrash op de Norisring

Max Verstappen geeft journalisten advies

Max Verstappen geeft journalisten advies