in

Nyck de Vries wint op imposante wijze Formule 2-race in Hongarije

Nyck de Vries heeft de Formule 2 hoofdrace gewonnen op de Hungaroring. De Nederlander startte als derde en won direct een plekje bij de start. De volgende 8 ronden wist de Vries zijn positie te handhaven, totdat McLaren-junior Lando Norris hem voorbij stak en de tweede positie overnam.

Norris was tijdens de openingsfase van de race bloedsnel op de natte baan, maar toen er halverwege de Formule 2-race gewisseld werd naar slicks waren de rollen omgedraaid. De Vries, uitkomend voor het Prema Power Team, dichtte het gat naar Norris razendsnel en ging in de 27e ronde voorbij aan de Brit.

Na 34 ronden kwam Nyck de Vries als eerste over de finish, 16 seconden voor op Lando Norris. Het is de tweede overwinning van het seizoen voor de Nederlander, nadat hij ook won in Frankrijk. In het kampioenschap staat Nyck nu op de zesde plaats, 58 punten achter zijn zwager George Russell.

Video: Formule 2 Hongarije Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alonso en race engineeer praten over banden

Alonso en race engineer praten over banden in kwalificatie

Crash Lamborghini Supertrofeo Spa-Francorchamps

Schrikbarende crash van Lamborghini Supertrofeo op Spa