in

Formule 3 – Max Verstappen zegeviert op Hockenheim

In zijn tweede raceweekend in de Formule 3 Euro Series heeft Max Verstappen de overwinning behaald in de derde race. De Nederlandse Van Amersfoort Racing-coureur was wederom het gehele weekend voorin te vinden. Hij kwalificeerde zich als vierde voor race 1 en als tweede voor race 2 en 3.

De eerste race liep uit op een teleurstelling voor de pas 16-jarige debutant, bij de start verloor hij twee plekken en bij het aanremmen van de hairpin kwam hij in aanraking met Latifi. Zijn auto was dusdanig beschadigd dat de jonge Verstappen zijn race direct moest staken. “Ik verremde me in de Spitzkehre en kon nergens heen. Ik baal hier ontzettend van. De aanrijding was mijn eigen fout en ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden aan Latifi. Dat hij daar niet blij mee was, snap ik wel.” aldus Verstappen op zijn eigen site.

Voor race 2 en 3 mocht Max op de eerste startrij vertrekken, aanvankelijk als tweede maar doordat Tom Blomqvist een motorwissel had promoveerde de Limburger naar pole position. Helaas kon hij hier niet direct van profiteren, op weg naar de startgrid voor race 2 sloeg de versnellingsbak vast en moest Max Verstappen wederom vanaf de zijlijn toekijken.

Gelukkig werd de versnellingsbak op tijd gemaakt door Van Amersfoort Racing waardoor Max race 3 alsnog van pole position kon vertrekken. Verstappen reed een sterke race en hield klassementsleider Esteban Ocon en Antonio Fuoco achter zich. Met zijn overwinning is Max de jongste winnaar in de geschiedenis van Formule 3 Euro Series. Dennis van der Laar finishte twee keer buiten de punten, op een 12e en 13 plek.

Highlights van het Formule 3 weekend op Hockenheim zie je hieronder.