in

Formule 3 – Highlights Silverstone Max Verstappen

Afgelopen weekend werden de eerste races van het FIA Formula 3 European Championship verreden op het circuit van Silverstone. Het 16-jarige talent Max Verstappen maakte direct een goede indruk door tijdens de trainingen continu toptijden te noteren.  In de eerste kwalificatie zette hij de vierde tijd neer. In de tweede sessie eindigde hij als zesde en voor de slotrace kwalificeerde hij zich als vijfde.

De Van Amersfoort Racing coureur had een slechte eerste start, hij kwam in de drukte terecht en beschadigde daarbij zijn voorvleugel en ophanging. Een DNF was niet wat de jonge Verstappen verwacht had van zijn eerste race maar Max was schuldbewust en gemotiveerd om het beter te doen in de tweede race.

Wederom kwam Max niet ideaal weg en verloor twee plekken bij de start, hierdoor kwam hij achter landgenoot Dennis van der Laar te liggen. Niet veel later ging de Limburger de Zandvoorter voorbij en passeerde daarna ook nog Ed Jones en Jordan King. Een vijfde plek en de eerste punten voor het kampioenschap.

De derde race zou de kers op de taart worden voor de 16-jarige KNAF Talent First-rijder.Ditmaal was de start wel goed en Verstappen wist direct één plek op te schuiven. Na een fraaie uitremactie op Tom Blomqvist, de winnaar van race één, lag de KNAF Talent First-rijder op podiumkoers. Verstappen dichtte vervolgens het gat naar Esteban Ocon en passeerde de winnaar van race twee met een perfect getimede actie. Daarmee was de tweede positie een feit en mocht Verstappen in zijn debuutweekend meteen op het podium plaatsnemen.

In de video hieronder zien we highlights van de Formula 3 races op Silverstone met de inhaalacties van Verstappen.
Via: Racexpress

Video – Highlights F3-weekend Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - SharkWerks 997 GT3 RS 4.1

Jay Leno’s Garage – SharkWerks 997 GT3 RS 4.1

Cadillac CTS V-Sport: Goodfellas Style

Cadillac CTS V-Sport: Goodfellas Style