in

Formule 3 – Ocon kampioen maar Max steelt de show

Max Verstappen had in Imola nog steeds last van de opgeblazen motor uit het weekend in Nürburgring, doordat de motor gewisseld moest worden kreeg hij voor drie races een gridstraf van 10 plekken. Daar had hij in Imola nog twee races last van, Max kwalificeerde zich als vijfde, eerste en eerste maar moest van de vijftiende, elfde en eerste plek vertrekken.

De eerste race op zaterdag wist Max door schade niet uit te rijden, bij enkele inhaalmanoeuvres was de Limburger iets te enthousiast en na contact met Roy Nissany moest de strijd gestaakt worden. Max kreeg hiervoor zelfs een voorwaardelijke straf, iets wat teambaas Frits van Amersfoort wel erg overdreven vond. Ondertussen won Ocon de eerste race, niet goed voor de titelaspiraties van Verstappen en dus moest er in de tweede en derde race geoogst worden.

Tijdens de tweede Formule 3 race van het weekend liet de 17-jarige zien waarom hij volgend jaar Formule 1 rijdt, van de elfde startplek werkte hij zich op naar een tweede positie. Daarbij liet hij enkele weergaloze inhaalacties zien, waaronder op Ocon. De derde race heeft Max geen last meer van de grifstraf en mag hij gewoon van pole starten.

Bij de start laat de Nederlander zich verschalken door Antonio Fuoco terwijl Esteban Ocon aan de andere kant wil passeren. Max laat zijn Van Amersfoort auto echter staan en ligt na de eerste bochten tweede, tussen de Prema Powerteam rijders Fuoco en Ocon. Na twee neutralisaties weet Verstappen in de achtste ronde Fuoco buitenom te passeren in de Tamburello bocht te passeren. Er komt nog een derde safty car situatie maar de zoon van Jos Verstappen rijdt alsnog onbedreigd naar de zege. Het is zijn negende overwinning van het seizoen, evenveel als Esteban Ocon die kampioen wordt met een derde plek.

Zelf hebben we te veel technische uitvalbeurten gehad om een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap”, zegt een terugblikkende Max. “Maar de felicitaties aan Ocon. Hij was het constantste van ons allemaal en heeft de titel verdiend.

Video: Formule 3 – Ocon kampioen maar Max steelt de show

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alpha Omega zet GT-R Record iets scherper: 7.70 @ 297km/h

Alpha Omega zet GT-R Record iets scherper: 7.70 @ 297km/h

Petrolicious - Sunoca Ferrari 512 M

Petrolicious – Sunoca Ferrari 512 M