in

Formule 3 op Spa ging er heftig aan toe

De klasse waarin Max Verstappen vorig jaar de meeste overwinningen behaalde, het FIA Formule 3 European Championship, reed afgelopen weekend op Spa-Francorchamps en dat ging er heftig aan toe. Eerder dit seizoen werd al een race op Monza voortijdig stilgelegd omdat de jonge honden te fanatiek aan het racen waren, maar één raceweekend later is er nauwelijks iets veranderd.

In de eerste video hieronder zien we hoe Fransman Brandon Maisano de Amerikaan Gustavo Menezes naar buiten dwingt waardoor er geen ruimte meer is voor Menezes en die achterop Maisano rijdt. De Dallara-Volkswagen vliegt de lucht in, klapt tegen de vangrail aan en schuift ondersteboven over de baan. Een vergelijkbaar ongeluk met wat we vorige week in de Indy Lights zagen. Menezes was gelukkig ongedeerd maar zorgwekkend was het wel, want de rolbeugel was zwaar beschadigd evenals de helm van de coureur.

Na de herstart ging het op dezelfde plek wederom mis, maar ditmaal tussen de nummers 1, 2 en 3 in de race. Bij Les Combes snijdt Lance Stroll van de verdedigende lijn terug naar de racelijn waar Mikkel Jensen en Felix Rosenqvist zitten. De drie auto’s maken contact en Rosenqvist vliegt hard in de vangrail, de andere twee konden eveneens niet verder vanwege gebroken ophangingen.

Het gaat er soms iets te agressief aan toe, maar Formule 3 is ‘real racing’. Drie races lang gaan de coureurs voluit, met gewaagde inhaalmanoeuvres en echte do or die acties. Dat is iets wat we in de Formule 1 op dit moment nodig missen!

Video: Formule 3 crashes Spa-Francorchamps

Menezes Flip

Leiders crashen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F12 ontmoet de 599 GTO voor een dragrace

Ferrari F12 ontmoet de 599 GTO voor een dragrace

Hoor de Aston Martin GT12 eens brullen op de Ring

Hoor de Aston Martin GT12 eens brullen op de Ring