in

Fransman drift ’68 Dodge Charger over hillclimb

De meeste coureurs proberen tijdens een hillclimb de snelste tijd te rijden, maar er zijn ook coureurs die liever hun auto dwars over de stage gooien.

Dit is Alexandre Claudin, een Franse drifter met een nogal opvallende driftauto, een Dodge Charger uit 1968! De Charger stond in een schuur in Denver te rotten en Alexandre besloot de auto te redden en hem om te bouwen tot driftauto. Onder de motorkap ligt nog steeds een V8-motor, maar niet van Amerikaanse makelij. Het is namelijk een motor uit de E39 BMW M5 gekoppeld.

De S62B50 V8-motor is aangepast met een nieuwe inlaat, spruitstuk en uitlaten die door de voorste spatborden steken. Binnenin is de Charger volledig gestript, verstevigt met een rolkooi en prachtig turquoise gespoten. Alexandre heeft overigens de vetste drift stick voor de hydraulische handrem; een honkbalknuppel.

Hieronder hebben we wat actiebeelden voor jullie van de 5.3-meter lange Charger driftend over een hillclimb stage.

Video: Fransman drift ’68 Dodge Charger

Onboard

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Mercedes-Benz 500 SEL

Op de Rollenbank – Mercedes-Benz 500 SEL

Supercharged BMW E60 M5

Loopt deze Supercharged BMW E60 M5 echt 360+ km/h?