in

Jay Leno’s Garage – 1968 Dodge Charger V10 Twin Turbo

Een van de meest populaire showauto’s dit jaar op SEMA was de 1968 Dodge Charger van Johan Eriksson. Het project nam vijf jaar in beslag en zoals je kunt zien in deze video van Jay Leno’s Garage is werkelijk alles onder handen genomen.

Om te beginnen ligt er een V10-motor onder de kap, afkomstig van een Viper, die voorzien is van twee turbo’s. Er is een handgeschakelde zesversnellingsbak aan gekoppeld om de 1.000 pk naar de achterwielen over te brengen. Die achterwielen zijn overigens 24 inch en de voorwielen 22 inch!

De carrosserie is op sommige plekken met 90 mm verbreed en het dak is met 40 mm verlaagd. De carrosserie rust overigens op een chassis van een Corvette C6. Zowel vanbinnen als vanbuiten is de Charger prachtig afgewerkt, met veel aandacht voor detail zoals je zult zien want Jay Leno neemt je mee langs de belangrijkste eigenschappen van deze monsterlijke Charger.

Video: 1968 Dodge Charger V10 Twin Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De goedkoopste Porsche 911 in de USA

De goedkoopste Porsche 911 in de U.S.

Honda CRX van 2 naar 1

Honda CRX-bestuurder doet een Money Shift