in

Frontale crashtest met oude Fiat Ducato Camper is heftig

Vorig jaar hield de Zweedse transportadministratie Trafikverket een crashtest met twee nieuwe campers. De resultaten waren schokkend, er bleken grote tekortkomingen te zijn op het gebied van veiligheid in campers.

Omdat campers vaak lang mee gaan is het ook wel interessant om te zien hoe een oudere camper presteert in een frontale crashtest. Deze Fiat Ducato Camper werd door het Zwitserse Dynamic Test Center met 50 km/h tegen een betonblok gereden en ook hier zijn de resultaten schokkend.

De dummy die bovenin lag te ‘slapen’ komt door het ruitje naar buiten en binnenin lijkt het wel een oorlogsgebied. Kastjes, tafels, het keukenblok, werkelijk alles vliegt door de camper heen met een vernietigende snelheid. Weinig overlevingskansen hier.

Natuurlijk zijn de overlevingskansen in een nieuwe camper groter dan in een oude, maar eerlijk gezegd kun je campers maar beter laten staan.

Video: Frontale crashtest met Fiat Ducato Camper

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

F1 Battle - Schumacher vs Montoya Brazilië 2001

F1 Battle – Schumacher vs Montoya Brazilië 2001

Audi RS6 Crash

Audi RS6 knalt door een paar hekken in Nijmegen