in

G-Power geeft de Mercedes-AMG E63 S 800 pk en 1000 Nm koppel

G-Power biedt sinds een aantal maanden een upgrade aan voor Mercedes-AMG’s 4.0-liter twin-turbo V8-motor. De upgrade werd geïntroduceerd op de C63 S en verhoogt het vermogen van de achtcilinder in de E63 S met 188 pk en 150 Nm koppel.

De opgevoerde E63 S zal vanuit stilstand in slechts 3,1 seconde naar 100 km/h accelereren en een topsnelheid van meer dan 300 km/h bereiken. Om de aanzienlijke vermogens- en koppelwinst te behalen, heeft G-Power de hardware en software van de motor aangepast.

De belangrijkste hardware-upgrade zijn de CNC-bewerkte compressor- en turbinewielen en geoptimaliseerde compressorbehuizing. Daarnaast is er een nieuw inlaatsysteem met een high-flow luchtfilter geïnstalleerd, roestvrijstalen downpipes en een roestvrijstalen uitlaatsysteem. De Performance Software V3 op de ECU limiteert de motor uiteindelijk op 800 pk en 1.000 Nm koppel, maar zoals je in de video kunt zien kan de achtcilinder nog iets meer leveren.

De M5 Competition vs E63 S dragrace van gisteren kan nu wel opgevolgd worden door een dragrace tussen de getunede uitvoeringen van G-Power. Eerder gaf de Duitser tuner de F90 M5 namelijk al een upgrade naar 828 pk.

Video: G-Power Mercedes-AMG E63 S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe mercedes-amg-a45

Nieuwe Mercedes-AMG A45 laat Drift Mode zien

Corvette ZR1 belt hulpdiensten tijdens track day

Corvette ZR1 belt herhaaldelijk hulpdiensten tijdens track day