in

G-Power voert de Mercedes-AMG C63 S op naar 800 pk

De Duitse tuner G-Power staat vooral bekend om het aanpassen van BMW’s, zo hebben ze de snelste BMW aller tijden gebouwd en nog een aantal heerlijke bimmers. Zo af en toe wordt er echter ook aan Mercedessen geknutseld en deze C63 S is hun laatste kunststukje.

De pre-facelift Mercedes-AMG C63 S is voorzien van een sterke aangepaste aandrijflijn. Om te beginnen hebben ze de motorsoftware een upgrade gegeven naar G-Power Performance Software V4. Daarnaast werden een hoop mechanische onderdelen verbeterd, zoals CNC-bewerkte compressor- en turbinewielen, geoptimaliseerde compressorbehuizing, lichtere en stevigere zuigers, een geoptimaliseerd spruitstuk en een krachtige brandstofpomp. Tot slot werd er een nieuw inlaatsysteem met een high-flow luchtfilter en roestvrijstalen downpipes gemonteerd.

Na deze aanpassingen werd de twin turbo 4.0-liter V8-motor op de rollenbank aan het werk gezet. Het resultaat was, afgerond, 800 pk en 1.000 Nm koppel. Om de extra 290 pk en 300 Nm koppel te weerstaan heeft G-Power de versnellingsbak ook verstevigd, waardoor klanten naar hartenlust sprintjes kunnen trekken. Honderd kilometer per uur doet deze C63 S namelijk in 3,4 seconden en zo’n intense acceleratie verveelt natuurlijk nooit.

Om ervoor te zorgen dat de auto wel een beetje opvalt is dit exemplaar voorzien van een camouflagewrap, een nieuwe splitter onder de bumper, kofferbakspoiler en 21-inch velgen.

Video: G-Power Mercedes-AMG C63 S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alle Porsche 911 modellen

Er zijn 24 verschillende uitvoeringen van de Porsche 911

BMW M850i Review

BMW M850i Review