in

Gaat de Mercedes-AMG ONE voor het Nürburgring-record?

De Mercedes-AMG ONE is sinds juni van dit jaar eindelijk gereed voor productie, na een ontwikkelingsfase van ruim 5 jaar. Je zou dus denken dat al het testwerk op de Nürburgring erop zit, maar verschillende spotters hebben de AMG ONE de laatste tijd gefilmd in de Groen Hel.

Gaat de Mercedes-AMG ONE voor het Nürburgring-record? Of is het simpelweg het verfijnen van de laatste details voor klantenauto’s? Hypercars gaan zelden tot nooit voor een recordpoging op de Nürburgring-Nordschleife, waarschijnlijk omdat fabrikanten het afbreukrisico te groot vinden. Het is toch vrij lullig als jouw miljoenen kostende hypercar langzamer is dan een 911 GT3 RS, om maar iets te noemen.

Zodoende zien we Koenigsegg, Ferrari, McLaren, Pagani e.d. nooit een recordpoging ondernemen op de Nürburgring. Gaat Mercedes dat wel doen met hun 3 miljoen kostende ONE?

Video: Gaat de Mercedes-AMG ONE voor het Nürburgring-record?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Citroën C3 met 618.738 km

Klokje Rond – Citroën C3 met 618.738 km

Audi S2 Sedan

Zeldzame Audi S2 Sedan heeft 650 pk