in

Mercedes-AMG One is eindelijke klaar!

Bijna 5 jaar na de eerste aankondiging is de Mercedes-AMG One eindelijk klaar! Op het 55-jarig jubileum van AMG wordt de productieversie van de Mercedes-AMG One officieel aan de pers voorgesteld en Jack Rix mag, 3 jaar na zijn eerste kennismaking, wederom de One van dichtbij bekijken.

De AMG One maakt gebruik van een aangepaste 1,6-liter turbo hybride V6 uit Mercedes’ 2016 F1-auto. Er zijn in totaal vier elektromotoren: een op de turbo, een andere op de motor en twee die de voorwielen aandrijven. Werkt alles in harmonie, de MGU-K, MGU-H, voorste elektromotoren en V6-motor, dan levert het geheel een kleine 1.063 pk.  De AMG One heeft een geautomatiseerde handgeschakelde zevenbak die het vermogen van de verbrandingsmotor naar de achterwielen stuurt.

Mercedes-AMG claimt dat de One in 2,9 seconden naar 100 km/h sprint, in 7 seconden naar 200 km/h en 300 km/h moet na 15.6 seconden op de teller staan. De topsnelheid bedraagt 350 kilometer per uur. In volledige EV-stand heeft de One een bereik van 18 kilometer. Daar schiet je weinig mee op dus.

Het 1.695 kg wegende straatlegale F1-monster is laag, breed en heeft een ‘wespen’-taille ontworpen voor optimale aerodynamica. Net als de Formule 1-auto heeft de Mercedes-AMG One een zogeheten Drag Reduction System. Hierdoor wordt de neerwaartse druk met 20 procent verminderd om zo de rechtelijnsnelheid te verhogen. Het DRS wordt automatisch uitgeschakeld zodra de bestuurder afremt.

Alle 275 beschikbare exemplaren zijn al verkocht en de eerste eigenaren krijgen in de tweede helft van 2022 hun Mercedes-AMG One. Hopelijk zien we dan ook de eerste rijtest!

Video: Mercedes-AMG One is eindelijke klaar!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini probeert Aventador-opvolger wanhopig te verbergen

Lamborghini probeert Aventador-opvolger wanhopig te verbergen

Lexus LFA Lamborghini Huracan dragrace

V10 dragrace tussen een Lamborghini en een Lexus!