in

Gallardo Superleggera naar 426,7 km/h op standing mile

Het gaat sneller en sneller tijdens de dragraces van Dragtimes. Tijdens de laatste Unlim 500+ zagen we dat deze 1700 pk sterke AMS Aplha 12 GT-R een tijd neer zette van 22.5 seconden met een snelheid van 382 km/h. Wij dachten dat het nog wel even ging duren voordat iemand deze tijd ging verbreken, niet dus.

De Lamborghini Gallardo Superleggera in onderstaande video is, hoe kan het ook anders, onder handen genomen door Underground Racing. De handgeschakelde, achterwielaangedreven Gallardo Superleggera haalt 2.005 pk uit de V10-motor, een stuk meer dan de AMS Alpha 12 en daarnaast is de Lambo iets lastiger te besturen.

In onderstaande video zien we het record dat de Gallardo Superleggera neerzet, 21.8 seconden over de standing mile met een topsnelheid van 426,7 km/h. Kan het nog sneller, ongetwijfeld!

Video: Gallardo Superleggera naar 426,7 km/h

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Russische vader redt gezin van rollende Lada

Russische vader redt gezin van rollende Lada

20 jaar evolutie van F1 stuurtjes

20 jaar evolutie van Formule 1-stuurtjes