in

Garage 54 bouwt Transparante Viercilinder

De gekke monteurs van het in Rusland gevestigde YouTube-kanaal Garage 54 hebben weer iets nieuws gebouwd, een transparant motorblok! Dit is in het verleden al eerder gedaan met één enkele cilinder, maar nog nooit met een viercilindermotor.

Het motorblok is gevormd uit hars met behulp van siliconen mallen. Vervolgens werd het zo goed mogelijk gepolijst om alle oneffenheden te verwijderen. Het transparante blok werd vervolgens gekoppeld aan een transparant oliecarter, terwijl alle andere componenten origineel van Lada zijn. De zuigers werden voorzien van rubberen o-ringen, aangezien stalen zuigerveren de harscilinders zouden hebben beschadigd.

Na het installeren van een startmotor en vliegwiel, wordt de motor aangeslingerd. De viercilinder start, maar slechts voor één onsteking. Wat er precies mis gaat, zie je in onderstaande video van Garage 54.

Video: Garage 54 bouwt Transparante Viercilinder

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid: De Ultieme Elektrische Supersedan

De Aston Martin DB12 nader bekeken

De Aston Martin DB12 nader bekeken