in

Gary Hartstein – I was just a Doctor

Dr Gary Hartstein M.D. is de voormalige FIA Medisch Afgevaardigde voor het Formule 1 Wereldkampioenschap. Gary was een sleutelfiguur in de ontwikkeling van een aantal nieuwe ideeën en het beleid van de FIA ​​op het gebied van medische veiligheid. In 1997 sloot Gary Hartstein zich aan bij Professor Sid Watkins in de medische auto van de  Formule 1, acht jaar werkten zij samen en in 2005 werd Gary de “Formule 1 Doctor” toen Sid Watkins met pensioen ging.

Aan het einde van 2012 werd Gary’s contract als FIA Medisch Afgevaardigde voor het Formule 1 Wereldkampioenschap niet verlengd. Documentairemaker Mario Muth ging op bezoek bij Gary in zijn woning in Luik, om te praten over zijn leven in de Formule 1 en hoe het eindigde. Een bijzonder interessante documentaire, bekijk hem hieronder na de break!

Video: Gary Hartstein – I was just a Doctor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Autocar test Ferrari F12 Berlinetta

Autocar test Ferrari F12 Berlinetta

Racing Legends - Jackie Stewart

Racing Legends – Jackie Stewart