in

Gemballa werkt aan een nieuwe Porsche 959 Off-Road

Marc Philipp Gemballa, zoon van Uwe Gemballa, werkt met zijn team aan een off-road Porsche-project. De kenners zien direct dat dit prototype sterk is geïnspireerd door de 959 die deelnamen aan de Parijs-Dakar-rally van 1986, waar de Duitse autofabrikant 1-2 finishte.

Een van de prototypes, wat in de basis een 992 Turbo S is, werd onlangs getest in de Al Faya-woestijn in Dubai. In onderstaande video zien we de eerste actiebeelden van Gemballa’s nieuwste project. De Duitse tuner werkt voor dit project samen met BF Goodrich en Michelin om banden te ontwikkelen, Akrapovic levert het uitlaatsysteem, DS Fasertechnik de koolstofvezel panelen en KW de ophanging.

Naar verluidt krijgt deze off-road Porsche 750 pk en worden er slechts 40 exemplaren gemaakt. De prijs bedraagt $650.000 plus een 992 Turbo S als donor. Dit zijn overigens nog geruchten, later deze maand zal Gemballa de officiele promovideo lanceren evenals de specificaties en prijzen.

Video: Gemballa werkt aan een nieuwe Porsche 959 Off-Road

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2021 - Martinsville

NASCAR 2021 – Martinsville Highlights

De Motorsport Crashes van Week 13

De Motorsport Crashes van Week 13