in

Getunede Toyota Supra Mk5 vs BMW F82 M4

Het is tijd voor een Supra vs M4 dragrace! Beide sportauto’s worden aangedreven door een 3.0-liter turbocharged zes-in-lijn, de Supra door de B58-motor en de M4 door de S55-motor. Beide zescilinders zijn afkomstig uit de stal van BMW, maar Toyota heeft wel wat aan de B58-motor gewerkt waardoor hij standaard meer vermogen levert dan opgegeven.

Desondanks zou dit normaal gesproken een gemakkelijke overwinning moeten zijn voor de BMW, aangezien hij over ongeveer 100 pk meer beschikt dan de Supra. Daarom vond CarWow dat ze de race wat interessanter moesten maken en hebben ze een getunede Supra Mk5 geregeld.

Dit exemplaar is afkomstig van Evolve en is uitgerust met een nieuwe downpipe, carbon luchtinlaat, en supersprint uitlaatsysteem. Nu heeft de Supra 440 pk en 678 Nm koppel, genoeg om de strijd aan te gaan met de 431 pk, 550 Nm sterke BMW M4.

Na een introductie van beide auto’s, zie je vanaf 3:20 minuten twee dragraces, twee rollende races en een remtest. Welke BMW er wint, zie je hieronder.

Video: Getunede Toyota Supra Mk5 vs BMW F82 M4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren Speedtail haalt 403 kmh op landingsbaan

McLaren Speedtail haalt 403 km/h op landingsbaan

Sjoerd van Stokkum Ferrari Testarossa 512

Van Stokkum en drie Ferrari Testarossa’s!