in

Gevleugelde Mazda RX-7 klokt Tsukuba in 55 sec

Degene die Time Attack een beetje volgen weten dat het Tsukuba circuit al jaren de thuisbasis is voor veel tuners uit Japan. Omdat het zo’n kort en lastig circuit is, draait het niet om vermogen maar om mechanische en aerodynamische grip. Het is belangrijk om zoveel mogelijk snelheid mee te nemen door de bochten, zacht rubber en veel downforce zijn dan ook het recept voor snelle rondetijden op deze baan.

Vroeger was het een hele kunst om Tsukuba in minder dan 1.00 minuut te klokken, tegenwoordig staat het record op 49.445 seconden met de HKS TRB-03. De enige auto die onder de 50 seconden wist te duiken. Het is een tijd waar de concurrentie zich op stuk bijt, maar dat weerhoudt tuners er niet van om het te proberen. Bijna iedere maand vinden er Time Attacks plaats op Tsukuba waar de meest gevleugelde raceauto’s op afkomen, zoals onderstaande Mazda RX-7.

Deze RX-7 Time Attack-racer van tuner Full Stage heeft een atmosferische 20b-wankelmotor die 390 pk levert, een sequentiële versnellingsbak, Yokohama A050 295 mm rubber en een gewicht van slechts 1.030 kg. De Mazda wordt op het asfalt gedrukt door een enorme hoeveelheid vleugels, resulterend in een rondetijd van 55,5 seconden.

Video: Mazda RX-7 klokt Tsukuba in 55 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

HKS Supra Mk5 2JZ

Ook HKS heeft een 2JZ-aangedreven Toyota Supra Mk5 driftauto gebouwd

Max Verstappen wint Grand Prix van Oostenrijk 2019!

Max Verstappen wint Grand Prix van Oostenrijk 2019!