in

HKS TRB-03 verbreekt lap record Tsukuba

Op 15 februari 2018 heeft tuner HKS een nieuw ronderecord gevestigd op het Tsukuba Circuit in Japan met de TRB-03. Deze zwaar verbouwde Toyota GT86 ging het circuit rond in 49.445 seconden.

De opgeboorde 2,5 liter 4U-GSE boxermotor is voorzien van een HKS GTIII-5R-turbocharger, deze combinatie is in staat om ruim 800 pk te leveren en tijdens de hot laps reed de Toyota op alcohol. Andrew Brilliant van AMB Aero werd ingeschakeld om het aerodynamisch-pakket te ontwikkelen en vervolgens heeft HKS ruim één jaar getest om zich voor te bereiden op de recordpoging op Tsukuba.

Vanuit iedere hoek ziet de HKS TRB-03 eruit als een doelgerichte Time Attack-auto, maar het is vooral de achterzijde die indruk op ons maakt. Kijk maar eens naar die gigantische tunnels onder de auto en de enorme achtervleugel, dat is aerodynamica op zijn best.

De rondetijd van 49.445 seconden werd neergezet door coureur ‘NOB’ Taniguchi, hij is de eerste die onder de 50 seconden duikt op Tsukuba.

Video: HKS TRB-03 verbreekt lap record Tsukuba

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Motorrijder ziet de onderkant van een SUV

Motorrijder ziet de onderkant van een Toyota

Valentino Rossi Ferrari 488 Pista

Valentino Rossi achter het stuur van de Ferrari 488 Pista