in

Geweldige strijd Aussie Racing Cars in stromende regen

Vorige maand streek het Aussie Racing Cars kampioenschap neer op het circuit Symmons Plains. Er werden vier races verreden en de laatste race vond plaats in de stromende regen, twee coureurs voelden zich echter als een vis in het water.

Jaie Robson en Blake Sciberras vochten een verbeten duel uit om de overwinning en reden samen 5 seconden weg van de op de derde plaats liggende Kel Treseder. Het vele water op de baan zorgde ervoor dat Robson en Sciberras alle zeilen bij moesten zetten om hun auto’s op de baan te houden, maar tegelijkertijd wilden geen van beide coureurs zich gewonnen geven en dat leverde spectaculaire beelden op!

De Aussie Racing Cars hebben staal buizenframe met geïntegreerde rolkooi. De lichtgewicht composiet carrosseriepanelen zijn een getrouwe karikatuur van bestaande modellen zoals Ford Falcon, Holden Commodore en Toyota Aurion. Onder de kap ligt een 1300cc Yamaha-motor die 125 pk levert, dat is niet veel maar aangezien de auto’s maar 450 kg wegen hebben ze een geweldige pk-gewichtsverhouding. Nul tot honderd gaat hieronder in 4.9 seconden.

We hebben de video doorgespoeld tot het moment dat de actie start, zeker tot het einde blijven kijken!

Video: Geweldige strijd Aussie Racing Cars

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Fiesta zeswieler

Ford Fiesta met zes wielen en wankelmotor!?

IndyCar 2017 - Grand Prix of Indianapolis Highlights

IndyCar 2017 – Grand Prix of Indianapolis Highlights