in

Megaklapper bij 300 km/h op Bathurst

Tijdens een van de races in het voorprogramma op de Bathurst 1000 km ging het vreselijk mis. De kop van het veld daalde af van Mount Panorama over het lange rechte stuk, ‘Conrod Straight’. De Aussie Racing Cars bereiken hier 240 kilometer per uur en dit is zeker geen punt om contact met elkaar te maken.

Toch kreeg Damien Flack op dit punt een klein tikje, nota bene van zijn broer en teamgenoot Adrian Flack! Dat kleine tikje zorgde ervoor dat de raceauto haaks linksaf sloeg op het snelste punt, de muur ramde en meerdere malen over de kop vloog. Toen het karkas van de auto, inmiddels over de muur gerold, tot stilstand kwam brak er nog een klein brandje uit. Hulpdiensten waren snel ter plaatsen om assistentie te verlenen, Flack verloor kort het bewustzijn maar was wakker en alert toen het medisch personeel hem hielp.

Damien Flack heeft onder andere gebroken ribben en een doorboorde long, maar zou verder buiten levensgevaar zijn. Het is al de tweede zware crash van dit weekend op Bathurst, laten we hopen dat het hierbij blijft!

Video: Megaklapper op Bathurst

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video