in

Giedo van der Garde over zaak tegen Sauber

Giedo van der Garde heeft inmiddels vijf rechtszaken gewonnen van Sauber maar het Zwitserse team deed er alles aan om de Nederlander tegen te werken.

In het kort is dit de situatie: van der Garde was vorig jaar test- en reserverijder bij Sauber en heeft een racecontract op zak voor 2015 (net als Adrian Sutil overigens). Tegen het einde van vorig seizoen werden echter Felipe Nasr en Marcus Ericsson middels een persbericht bevestigd voor 2015. Giedo heeft sinds november 2014 diverse rechtszaken tegen Sauber aangespannen en allemaal gewonnen, de Zwitserse formatie heeft echter geen enkele uitspraak gehonoreerd.

Toen zelfs het Supreme Court van Victoria het hoger beroep van Sauber had afgewezen leek er geen andere mogelijkheid dan dat Giedo in de auto plaats zou nemen. Het juridisch team van de Nederlander dreigde met inbeslagname van de onderdelen van het team als ze zich niet houden aan de uitspraak van het Supreme Court en vaart maken. Er werd in de rechtszaal zelfs geopperd om stappen tegen teambaas Monischa Kaltenborn te ondernemen.

Deze soap doet de carrière van de Nederlander geen goed, maar Giedo van der Garde staat geheel in zijn gelijk. Een contract is een contract en als je je daar niet aan houdt komen er consequenties. Het Zwitserse Sauber heeft een flink staaltje blufpoker gespeeld door vier coureurs te contracteren, daar betalen ze nu de prijs voor. En terecht!

Uiteindelijk koos Giedo ervoor om zijn contract af te laten kopen door Sauber. Er was een onwerkbare situatie ontstaan.

Video: Giedo van der Garde over zaak tegen Sauber

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het voetenwerk van drifter Mad Mike

Het voetenwerk van drifter Mad Mike

Aventador LP750-4 SuperVeloce Launch

Aventador LP750-4 SuperVeloce Launch