in

Giedo van der Garde tekent bij Caterham F1

Giedo van der Garde zal op zondag 17 maart bij de Grand Prix van Australië in Melbourne zijn debuut maken als Formule 1-coureur. De in Amsterdam woonachtige Van der Garde heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een contract met het F1-team van Caterham. Hij tekent een contract voor één seizoen met van beide kanten de intentie om te verlengen. Vorig jaar acteerde hij nog als testrijder voor het ambitieuze team van eigenaar Tony Fernandes en teambaas Cyril Abiteboul.

Van der Garde, die in McGregor een belangrijke sponsor heeft die al jarenlang achter hem staat, is de eerste Nederlander in de koningsklasse van de autosport sinds 2007. Bij Caterham wordt hij de teamgenoot van de Fransman Charles Pic. Giedo is vrijdagmiddag in de Twenty One Store van McGregor officieel gepresenteerd. Giedo zal komend jaar racen met #20, het nummer waarmee hij in 2008 Wereldkampioen werd in de World Series by Renault.

De Nederlander is realistisch over de verwachtingen voor komend seizoen. “Caterham is nog steeds een jong team waar elke week nieuwe mensen bij komen. In principe doen we niet mee voor de top tien, tenzij het een gekke race is.

Een Nederlander in de Formule 1 maakt het toch een stukje leuker om naar te kijken en hij heeft het verdient na jaren van hard werk. Hieronder een kort interview met van der Garde.

Video: Giedo van der Garde tekent bij Caterham F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top 10 moments of DTM (2000-2012)

Top 10 moments of DTM (2000-2012)

Courage - 50 Years of McLaren

Courage – 50 Years of McLaren