in

Ginetta’s nieuwe supercar heeft 600 pk bij 1.150 kg

Ginetta heeft heeft voorafgaand aan de Autosalon van Genève haar nieuwe supercar onthuld, waarvan nog geen naam bekend is gemaakt.

De Ginetta supercar heeft de V8-motor voorin liggen, verpakt in een vrij agressieve carrosserie van koolstofvezel die ontworpen is om enorme downforce te produceren. De atmosferische 6,0-liter, 90-graden V8 is opgebouwd uit een enkel blok van aluminium met gesmede zuigers en drijfstangen. De door Ginetta achtcilinder levert naar verluidt meer dan 600 pk en 700 Nm koppel.

De motor is gekoppeld aan een op maat gemaakte zestraps sequentiële transmissie met carbon aandrijfas en flippers achter het stuur. Ginetta beweert dat het droge gewicht van hun nieuwe supercar slechts 1,150 kg is, en dat ondanks het feit dat auto standaard geleverd wordt met een FIA-spec rolkooi.

Het ontwerp van de nieuwe Britse supercar is geïnspireerd op de LMP1-auto’s van Ginetta, dat verklaart het uiterlijk en de 376 kg downforce bij 160 km/h. De gewichtsverdeling is een bijna perfecte 49:51. Ondanks zijn hardcore uitstraling, zal Ginetta’s nieuwe supercar geleverd worden met ABS, tractiecontrole, een achteruitrijcamera, automatische koplampen, parkeersensoren, airconditioning, verwarmde ruiten voor en achter, draadloos opladen en meer.

Ginetta zal in 2020 slechts 20 exemplaren van zijn supercar produceren en er zijn er al 12 verkocht.

Video: Ginetta’s nieuwe supercar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz G-Klasse Crashtest

Mercedes-Benz G-Klasse scoort goed in Euro NCAP Crashtest

Audi 200 met houten wielen

Kun je Gymkhana doen in een Audi 200 met houten wielen?