in

Glickenhaus SCG003 debuteert op de Nordschleife met Wheelie

Op dit moment is de eerste race van het VLN Langstreckenmeisterschaft aan de gang. Er stonden 172 auto’s van start waaronder de nodige Nederlanders, Renger van der Zande, Tom Coronel, Yelmer Buurman, Patrick Huisman, Jaap van Lagen en natuurlijk Jeroen Bleekemolen. Een van de meest bijzondere auto’s die deelneemt aan dit kampioenschap is natuurlijk de Glickenhaus SCG003.

De auto ziet eruit als een Le Mans Prototype, maar voldoet aan het GT-reglement. De door een Honda V6 Twin Turbo aangedreven SCG003 komt uit in de SPX-klasse, zij strijden echter samen met de SP9 GT3-bolides om de overwinning. Op dit moment komen de raceauto’s van James Glickenhaus nog te kort om daadwerkelijk te vechten voor een podiumplaats, maar het is dan ook pas hun eerste race. Dit weekend en de komende races staan in het teken van leren en data verzamelen zodat de auto’s goed voorbereid zijn op de 24 uurs race.

Tijdens een van de trainingen filmde een toeschouwer hoe de SCG003 vlak voor Schwedenkreuz een wheelie maakte. Dat zijn we wel gewend bij Flugplatz maar op dit punt van de baan hebben wij dat nog niet eerder gezien.

Video: SCG003 maakt wheelie op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij The Stig in de Jaguar F-Type Coupé R

Onboard bij The Stig in de Jaguar F-Type Coupé R

Interview met Jos & Max Verstappen na kwalificatie Maleisië

Interview met Jos & Max Verstappen na kwalificatie Maleisië