in

Glickenhaus’ SCG003 test op Vallelunga

Er zijn inmiddels twee SCG003’s van James Glickenhaus en beide auto’s waren afgelopen week te vinden op het circuit van Vallelunga.

De SCG003 is een bijzondere raceauto die voldoet aan het GT-reglement maar eruit ziet en rijdt als een Le Mans Prototype. De auto’s worden aangedreven door een twin turbo V6-motor van Honda, welke volgens James enorm veel koppel levert.
Beide chassis, #001 en #002, maken hun officiële debuut op de Autosalon van Genève in Maart. Later dit jaar zien we de auto in actie op de Nürburgring tijdens de 24-uurs race, en eventueel andere endurance races dit jaar waaronder de 24 uur van Spa-Francorchamps.

Nog indrukwekkender is dat de SCG003 volgens Glickenhaus ook straat legaal is, daarvoor zijn een aantal plug-and-play onderdelen ontwikkeld waardoor de raceauto voldoet aan de wetgeving voor de openbare weg. Zo simpel als het klinkt is het echter niet, de motor, transmissie en achterste subframe moeten dan vervangen worden. Daar ben je dus wel even mee bezig.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over de opbouw en beelden van de test op Vallelunga.

Video: Glickenhaus’ SCG003 test op Vallelunga

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1956 Chevrolet Corvette SR2

1956 Chevrolet Corvette SR2

Dit is een van de luidste Audi S4's die je ooit hebt gehoord

Dit is een van de luidste Audi S4’s die je ooit hebt gehoord