in

Golf 5 GTI vliegt er hard af in Scheivlak

We vinden allemaal dat de Nürburgring Nordschleife het gevaarlijkste circuit ter wereld is, maar ook op ons prachtige circuit in de duinen kan het flink mis gaan. Iedereen kent de Tarzanbocht, maar de bocht waar iedere coureur het over heeft is het Scheivlak.

Het Scheivlak maakt al sinds de opening van het Zandvoortse circuit in 1948 deel uit van het parcours. De bocht zelf is nooit gewijzigd, zelfs niet toen het circuit ingekort werd, alleen de uitloopstrook is wat verbreed. Vanaf de Hunzerug ga je vol gas door de Rob Slotemaker bocht omhoog, om vervolgens bovenop de duintop aan te remmen en vol naar beneden het Scheivlak in te duiken. (via Circuits of the past)

Een prachtige bocht die zelfs een eigen fanclub heeft, Scheivlak.nl heeft een chalet uitkijkend op de bocht en men filmt regelmatig de actie op de baan. Zo ook afgelopen weekend tijdens AutoMaxx Streetpower, waar Johnny Wiegel zijn Volkswagen Golf 5 GTI afschreef in de fameuze bocht. Gelukkig kon Johnny ongedeerd uitstappen! Wat een klap.

Video: Golf 5 GTI vliegt er hard af in Scheivlak

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Widebody Corvette Stingray door Forgiato

Widebody Corvette Stingray door Forgiato

Auto verkopen, wat zijn de mogelijkheden?

Auto verkopen, wat zijn de mogelijkheden?