in

Golf GTI probeert te vluchten met 240 km/h

Recent wilde een eenheid van het snelle interventievoertuig (SIV) de inzittenden van een Volkswagen Golf GTI controleren omdat de bestuurder opvallend rijgedrag vertoonde. Na het geven van het volgteken, besloot de bestuurder ervandoor te gaan.

Om de snelle hot hatch bij te houden moest het politievoertuig met 230+ kilometer per uur in de achtervolging op de A4. Even lijkt het erop alsof de Golf GTI weet te ontsnappen, want hij verdwijnt langzaam uit het zicht. Maar door een goede samenwerking met het OC Den Haag en eenheden van Zoetermeer en Leiden werd de Volkswagen buiten de snelweg tot stoppen gedwongen. Met wat spierballenwerk werden de inzittenden uit de Golf GTI getrokken en aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tevens werd er een grote hoeveelheid geld aangetroffen dat door de verdachte was verstopt. Zowel het geld als de auto zijn inbeslaggenomen.

Video: Golf GTI probeert te vluchten met 240 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercars Championship 2020 - Bathurst 1000 Highlights

Supercars Championship 2020 – Bathurst 1000 Highlights

NASCAR 2020 - Kansas Play-offs Race Highlights

NASCAR 2020 – Kansas Play-offs Race Highlights