in

Golf Mk2 blaast naar 340 km/h op de halve mijl

Het Race1000-evenement trok een aantal bloedsnelle machines naar de dragstrip, waaronder deze Volkswagen Golf Mk2 van Speedmakers. Ondanks dat de Golf eruit ziet als een goed bewaard en grotendeels standaard exemplaar, verraad de enorme intercooler, grote uitlaatpijp en rolkooi zijn ware aard.

Speedmakers heeft de Volkswagen uitgerust met een opgeboorde 3.3-liter VR6-motor, een enorme turbo en een hele rits aan andere modificaties. Volgens de uploader beschikt de auto over ruim 1.300 pk en gaat dat via het 4motion-systeem naar de wielen. Dit stelt de Golf Mk2 in staat om tijdens de half mijl lange dragrace een snelheid van 340 km/h te behalen.

Deze snelheid levert Speedmakers de titel “snelste Volkswagen Golf 2 ter wereld” op, volgens een claim die op de Facebook-pagina van de eigenaar wordt gedeeld. De Golf Mk2 van Boba Motoring is weliswaar sneller op de kwart mijl, maar op een halve mijl hebben we geen snellere Golf 2 gezien.

Video: Golf Mk2 blaast naar 340 km/h op de halve mijl

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sjoerd van Stokkum test eerste Ferrari F8 Tributo van Nederland

Sjoerd van Stokkum test eerste Ferrari F8 Tributo van Nederland

Op de Rollenbank - Mini Cooper S Works

Op de Rollenbank – Mini Cooper S Works