in

Google toont eerste zelfrijdende auto

Google heeft vandaag haar eerste zelfrijdende auto getoond, tot nu toe werden voornamelijk modellen van Lexus en Toyota omgebouwd tot Autonomous Driving Cars.

Google gaat  zo’n honderd exemplaren van het prototype bouwen, dat lijkt op een voertuig uit een pretpark. De zelfrijdende auto biedt plaats aan twee personen en heeft verrassend genoeg geen stuur, gas- of rempedalen. De auto beschikt enkel over een start- en stopknop en een scherm waarop de inzittende hun route kunnen zien. Het interieur is ook behoorlijk kaal, er zijn geen spiegels, geen handschoenenkastje, geen achterbank en geen radio. Dat is voor een prototype ook niet noodzakelijk maar dat moet in de toekomstige modellen nog wel veranderd worden.

De auto beschikt over een elektromotor welke in staat is om 40 kilometer per uur te halen. De 100 prototypes worden de komende jaren in de staat Californië uitgebreid getest en zitten volgens Google vol sensoren zodat er geen dode hoek is en ze objecten kunnen zien aankomen die meer dan 200 meter verwijderd zijn. Google hoopt de eerste zelfrijdende auto voor consumenten in 2020 op de markt te brengen. Het prototype kun je hieronder in actie zien.

Video: Google toont eerste zelfrijdende auto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Maserati Alfieri wint op Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Maserati Alfieri wint op Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Petrolicious - BMW M1

Petrolicious – BMW M1