in

GoPro brengt de McLaren F1 GTR tot leven

1995 was een bijzonder jaar op Le Mans, een GT1 auto versloeg de Le Mans prototypes en won de race. Die auto is de McLaren F1 GTR en in 1995 bestond de top 5 uit maar liefst 4 McLaren’s. De betrouwbaarheid van de McLaren zorgde ervoor dat hij meer ronden kon afleggen dan de prototypes en dat geeft maar weer eens aan dat Le Mans niet alleen draait om snelheid, maar ook zeker om betrouwbaarheid. Al haalde de F1 GTR in 1995 een topsnelheid van 381 km/h dus echt langzaam was hij ook niet.

Justin Bell werd in 1995 derde, eveneens in een McLaren F1 GTR, samen met zijn vader Derek Bell en Andy Wallace. Nu, bijna 20 jaar later, kruipt hij voor de tweede keer achter het stuur van de 600 pk sterke F1 GTR. Deze auto werd in 1996 op Le Mans ingezet en finishte als achtste overall met coureurs Nelson Piquet, Johnny Ceccotto en Danny Sullivan.

Deze video van GoPro is volledig gefilmd met de HD Hero3+ op het circuit van Mid-Ohio. Zet hem in High Definition, je speakers open en geniet van die glorieuze V12 in deze prachtige McLaren F1 GTR.

Video: GoPro brengt de McLaren F1 GTR tot leven

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Stig breekt in bij Lotus F1

The Stig breekt in bij Lotus F1

Ferrari 458 in zijn natuurlijk omgeving

Ferrari 458 in zijn natuurlijk omgeving