in

GoPro brengt de McLaren F1 GTR tot leven

1995 was een bijzonder jaar op Le Mans, een GT1 auto versloeg de Le Mans prototypes en won de race. Die auto is de McLaren F1 GTR en in 1995 bestond de top 5 uit maar liefst 4 McLaren’s. De betrouwbaarheid van de McLaren zorgde ervoor dat hij meer ronden kon afleggen dan de prototypes en dat geeft maar weer eens aan dat Le Mans niet alleen draait om snelheid, maar ook zeker om betrouwbaarheid. Al haalde de F1 GTR in 1995 een topsnelheid van 381 km/h dus echt langzaam was hij ook niet.

Justin Bell werd in 1995 derde, eveneens in een McLaren F1 GTR, samen met zijn vader Derek Bell en Andy Wallace. Nu, bijna 20 jaar later, kruipt hij voor de tweede keer achter het stuur van de 600 pk sterke F1 GTR. Deze auto werd in 1996 op Le Mans ingezet en finishte als achtste overall met coureurs Nelson Piquet, Johnny Ceccotto en Danny Sullivan.

Deze video van GoPro is volledig gefilmd met de HD Hero3+ op het circuit van Mid-Ohio. Zet hem in High Definition, je speakers open en geniet van die glorieuze V12 in deze prachtige McLaren F1 GTR.

Video: GoPro brengt de McLaren F1 GTR tot leven

GoPro brengt de McLaren F1 GTR tot leven

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *