in

GoPro in band van Mercedes-Benz E55 AMG

Na een suggestie van een kijker besloot het YouTube-kanaal Warped Perception om erachter te komen hoe de binnenkant van een band eruitziet en werkt onder een auto. Er werd een GoPro op de velg gemonteerd met een aftermarket-lampje en batterij, zodat we kunnen zien wat er binnenin gebeurt.

Het wiel werd vervolgens onder een Mercedes-Benz E55 AMG gemonteerd, waarna de presentator langzaam door een steegje rijdt. De GoPro laat zien hoe de band oneffenheden opvangt en je hoort ook het gesuis van de banden, zelfs bij lage snelheid.

Naarmate de E55 AMG sneller gaat rijden begint de band te vervormen en als de bestuurder een harde bocht naar links maakt, is de vervorming dusdanig groot dat de band contact maakt met de GoPro.

Het is een interessant experiment van Warped Perception wat volgens mij nog niet eerder is uitgevoerd. Scroll naar beneden voor de volledige test.

Via: R/T

Video: GoPro in band van Mercedes-Benz E55 AMG

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 620R vs Lamborghini Huracan Performante

McLaren 620R vs Lamborghini Huracan Performante

Sebastian Vettel hoopt op een contract bij Ziggo Sport

Sebastian Vettel hoopt op een contract bij Ziggo Sport