in

Gran Turismo 6 Trailer

Waar Forza Motorsport 5 heeft gekozen voor het principe ‘less is more’ bewandeld Gran Turismo 6 juist de andere weg. De game heeft 1198 auto’s (!), dat is maar liefst 5 keer zoveel als Forza 5. Ook het aantal circuits mag er wezen, 37 met een totaal van 71 lay-outs. Gran Turismo 6 komt uit op 6 december voor de PlayStation 3. Er gaan ook geruchten dat de game zal uitkomen voor de PlayStation 4, maar daar Gran Turismo 7 zal heten.

Inmiddels is ook bekendgemaakt dat Gran Turismo 6 in een later stadium zal worden uitgebreid met een ‘course maker’. Hiermee kun je zelf aan de slag gaan en de mooiste banen in elkaar knutselen, doet ons denken aan een spel van vroeger. Een andere gave optie is de mobiele applicatie, via de GPS optie kun je hiermee een route overzetten naar ‘course maker’ en heus circuit maken van jouw woon-werkverkeer route.

Natuurlijk komen alle autosportklassen aan bod, van karting tot Formule 1 en werkelijk alles wat daar tussenin zit. Het is moeilijk vergelijken als je beide games nog niet gespeeld hebt maar het lijkt erop dat Gran Turismo 6 de eerste slag heeft gewonnen.

Video: Gran Turismo 6 Trailer

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Forza Motorsport 5 Lauch Trailer

Forza Motorsport 5 Lauch Trailer

Elektrische LMP1 Review - Lola Drayson B12

Elektrische LMP1 Review – Lola Drayson B12