in

GRIP test een 1.500 pk Lamborghini van Underground Racing

Underground Racing is een specialist op het gebied van Lamborghini tuning. Het Amerikaanse bedrijf levert turbo-pakketten voor op de V10-motor van de Gallardo en Huracán en heeft hiermee diverse Lamborghini-records in handen. Zo hebben ze het 1/4 mijl record en het 1/2 mijl record in handen met Huracáns die over 1.800 en 2.500 pk beschikken.

Een van hun oudere projecten, een Gallardo Superleggera met 1.500 pk en een top van 402 km/h, heeft zijn weg naar Duitsland gevonden en GRIP-presentator Matthias Malmedie zoekt de auto op voor een testrit. Hoewel we meer dan 20 video’s van Underground Racing bolides hebben we nog nooit een rijtest gezien van zo’n opgefokte stier.

De omstandigheden voor deze rijtest van GRIP waren niet echt optimaal, de Lamborghini was uitgerust met semi-slicks en het regende stevig. Als Matthias dan eindelijk op de Autobahn het gas durft in te trappen heeft hij bij 190 km/h wielspin! Deze video is zeker de moeite waard om te bekijken, je moet alleen wel Duits verstaan want er zitten geen ondertitels bij.

De auto staat overigens nog te koop, voor 400.000 euro bij Mobilista Motors. Je krijgt echter wel iets minder pk’s dan opgegeven.

Video: GRIP test een 1.500 pk Lamborghini

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Reageer op deze video