in

Had Albon wel echt problemen met zijn Red Bull RB16?

De uitvalbeurt van Alexander Albon in de Eifel Grand Prix is op zijn zachtst gezegd opvallend. De Red Bull-coureur kreeg de opdracht om zijn Red Bull RB16 in de pitstraat te parkeren omdat er een probleem was met de auto. Maar daar had Albon nog niets van gemerkt.

Formule 1-auto’s zijn tegenwoordig geavanceerder en ingewikkelder dan ooit. Het zou dus best kunnen dat er probleem was met de RB16, zonder dat Albon het in de gaten had. Maar de timing, de communicatie tussen coureur en engineer, en de uitleg na afloop zijn op zijn minst vaag.

Niet lang nadat Alex over de boordradio klaagde “they race me so hard” en hij de voorvleugel van Daniil Kvyat eraf had gereden, krijgt hij de opdracht te stoppen. Als Albon vraagt “Why?“, krijgt hij te horen: “We’ll explain when you get back mate….It’s a….car problem.

Kort na zijn uitvalbeurt verscheen Albon in het ‘vierkantje’ en had hij een interview met Sky Sports. Op de vraag of hij een power unit issue had zegt Alex: “Yeah, we wouldn’t have boxed if there was no issue”. Alsof hij zelf wil bevestigen dat er echt een probleem was, om lastigere vragen te vermijden. Zijn lichaamstaal toont in ieder geval diepe teleurstelling, meer dan gebruikelijk na een uitvalbeurt vanaf P10.

Na afloop van de race hebben diverse media navraag gedaan bij Red Bull Racing wat het probleem was met Albon’s auto. Christian Horner verklaarde dat het een doorboorde radiateur was, maar tegenover Oostenrijkse Media werd gezegd dat het een probleem met de MGU-H was.

Tegenstrijdige antwoorden die op sociale media voor veel vragen zorgen. Had Albon wel echt problemen met zijn Red Bull RB16, of heeft Red Bull Racing hem uit zelfbescherming uit de race gehaald? Of erger, was dit Albon’s laatste race in de RB16? Laat ons weten wat jij denkt in de reacties!

Video: Albon boordradio en interview

Boordradio om te stoppen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daniel Ricciardo had het koud tijdens de Eifel GP

Daniel Ricciardo had last van koude voeten tijdens de Eifel GP

UGR Audi R8 doet de kwart mijl in 7,69 seconden!

UGR Audi R8 doet de kwart mijl in 7,69 seconden!