in

Hamilton activeerde per ongeluk ‘Brake Magic’ bij herstart

Twee weken geleden uitte Lewis Hamilton flinke kritiek op zijn team vanwege een tactische beslissing die slecht uitpakte in de Grand Prix van Monaco. Nu moet de Brit zelf door het stof na een blunder bij de herstart. Hamilton activeerde namelijk per ongeluk ‘Brake Magic’ bij de herstart, waardoor zijn wielen blokkeerde en hij rechtdoor schoot.

‘Brake Magic’ is een preset op het stuur die door de Mercedes-coureurs gebruikt wordt in de opwarmronde en achter safety cars. De instelling zorgt ervoor dat de rembalans vrijwel helemaal naar voren wordt gezet en dat de remblokken extra aangrijpen om hitte te creëren in de remschijven en voorbanden. Op deze manier zijn de voorbanden en remmen dan goed op temperatuur voor de (her)start.

Het is interessante techniek van Mercedes, maar gevaarlijk als je het vergeet uit de schakelen. Daar kwam George Rusell vorig jaar ook achter, toen hij in Bahrein in de Mercedes-bolide van Hamilton reed.

Na afloop van de Grand Prix van Azerbaijan vroeg Lewis Hamilton direct aan zijn engineer, Peter Bonnington, of hij de ‘Magic’ was vergeten uit te zetten. De reactie van Bono: “Yeah bud…you just knocked it on…with the upshift“. Een pijnlijke blunder van de zevenvoudig wereldkampioen, die flink wat punten had kunnen uitlopen op Max Verstappen.

In de video’s hieronder zie je de herstart vanuit Hamilton’s cockpit, het gesprek met zijn engineer en het interview dat hij gaf aan Sky Sports F1.

Video: Hamilton activeerde per ongeluk ‘Brake Magic’ bij herstart

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Christian Horner over winst en verlies in Baku

Christian Horner over winst en verlies in Baku

Toto Wolff spreekt van “finger problem” bij Hamilton

Toto Wolff spreekt van “finger problem” bij Hamilton