in

Hamilton ging in 29 van de 56 ronden te wijd in bocht 4

Tijdens de kwalificatie in Bahrein werden de track limits in bocht 4 streng gehandhaafd. Meer dan vier wielen buiten de baan in deze bocht betekende dat coureurs hun rondetijd verwijderd zagen worden. Maar gek genoeg was er in de race geen sprake van track limits in deze bocht.

Journalist Erik van Haren vroeg opheldering aan Race Director Michael Masi omtrent de track limits in bocht 4. “Het was voor iedereen duidelijk dat we het niet zouden monitoren tijdens de race. Maar toen zagen we dat sommige teams er misbruik van maakten, door het elke ronde te doen, dat was niet de bedoeling.

Over de actie van Verstappen zei Masi het volgende: “Dat is in de drivers briefing vrijdag nog besproken. Wie op die manier iemand inhaalt, wordt daarna verzocht positie terug te geven.” Oftewel, inhalen op deze manier mag niet, maar 29 van de 56 ronden te wijd gaan mag wel.

We nemen het Hamilton niet kwalijk, maar de FIA had hier gewoon één lijn moeten trekken. Te wijd is te wijd, of je nu inhaalt of niet.

Video: Hamilton ging in 29 van de 56 ronden te wijd

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toto Wolff & Christian Horner bespreken GP Bahrein

Toto Wolff & Christian Horner bespreken GP Bahrein

Top Gear Season 30 Episode 3

Top Gear Season 30 Episode 3