in

Hamilton noemt GP Duitsland zijn slechtste race in jaren

Lewis Hamilton is één van de beste coureurs in de regen. De Brit won de laatste negen(!) races die werden verreden in de regen en ook vandaag leek het erop dat de vijfvoudig wereldkampioen de beste papieren in handen had. Tot aan de 29e ronde was er geen vuiltje aan de lucht, Hamilton had 13 seconden voorsprong op teamgenoot Bottas en de leiding stevig in handen.

Maar net als Charles Leclerc, en later Nico Hulkenberg, maakte hij een fout in bocht 15 en toucheerde de bandenstapel. Hamilton wist zijn Mercedes W10 uit de grindbak te krijgen maar moest wel een pitstop maken voor een nieuwe voorvleugel. Die stop verliep allesbehalve soepel en de Brit verloor veel tijd in de pits.

Hamilton kreeg vervolgens ook nog eens vijf seconden straf, omdat hij langs de verkeerde kant van de pion de pitstraat in reed. Deze straf werd ingediend bij zijn volgende pitstop in ronden 48, waardoor de Brit terugviel naar de 12e positie. Toen de Mercedes-coureur vijf ronden later ook nog eens spinde in bocht 1, was een top tien klassering definitief buiten bereik.

Na afloop van de Grand Prix in Duitsland noemde Lewis dit zijn slechtste race in jaren. Bekijk hieronder het interview dat hij gaf aan Sky Sports.

Video: Interview Hamilton GP Duitsland

Hamilton maakt fout in bocht 15

Hamilton spint in bocht 1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Charles Leclerc pijnlijke boordradio

Charles Leclerc’s pijnlijke boordradio + Interview na GP Duitsland

Pierre Gasly rijdt tegen Alexander Albon

Onboard beelden van Gasly’s touche met Albon