in

Hamilton verontschuldigt zich voor woedeuitbarsting

Lewis Hamilton heeft in zijn carrière tot op heden ieder jaar minsten één Grand Prix gewonnen. Dit jaar staat de teller nog op nul overwinningen, maar in Zandvoort maakte de zevenvoudig wereldkampioen serieus kans op de zege.

Door pech met de virtual safety car en een in zijn ogen verkeerde strategie van het team rondom de échte safety car, zag Hamilton een potentiële overwinning door de vingers glippen. De verwachting was dat Russell zou proberen Verstappen achter zich te houden bij de herstart, zodat Hamilton een gaatje kon slaan. Maar Russell opteerde tóch voor nieuwe softs en stond daarmee zijn tweede positie af aan Verstappen. Hierdoor had Hamilton én geen rugdekking meer én als enige geen verse banden.

De zevenvoudig wereldkampioen voelde zich genaaid en liet dat duidelijk merken over de boordradio. De Brit werd al snel ingehaald door Verstappen, Russell en Leclerc en finishte als vierde. Na afloop van de race was Hamilton gekalmeerd en bood zijn excuses aan voor de woedeuitbarsting.

Video: Hamilton verontschuldigt zich voor woedeuitbarsting

Hamilton verontschuldigt zich voor woedeuitbarsting

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *