in

Hamilton vs Vettel Azerbaijan 2017

Sebastian Vettel heeft voor zijn actie tijdens de Grand Prix van Azerbaijan 3 strafpunten gekregen op zijn licentie. Bij 12 strafpunten binnen 12 maanden krijgt de coureur één wedstrijd schorsing, de Ferrari-coureur zit nu op 9 strafpunten.

Vettel wilde na afloop zijn actie niet erkennen, hij bleef de vragen ontwijken en refereerde constant naar een zogenaamde braketest van Lewis Hamilton. De Duitser was het dan ook niet eens met de stop-and-go penalty die hij kreeg tijdens de race en vond dat als hij gestraft werd, Hamilton ook een straf had moeten krijgen.

De rivaliteit tussen de twee titelkandidaten laait hiermee flink op. Tot dusver was het allemaal heel respectvol en vriendelijk tussen de beide coureurs, maar dat zal na de Grand Prix van Azerbaijan flink veranderen. Vettel denkt overigens dat zijn relatie met Hamilton er niet onder zal lijden: “Er is nog altijd respect, ik heb geen problemen met hem.” Hamilton was daarentegen hard in zijn uitspraken: “Vettel moest zich schamen. Je moet je alle jonge kinderen voorstellen die zo’n gedrag zien van een viervoudige kampioen. Dat zegt genoeg.

Hieronder het incident en diverse interviews met de hoofdrolspelers na afloop van de race.

Video: Hamilton vs Vettel

Vettel weigert toe te geven

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Mustang verlaat een meeting

Ford Mustang verlaat een meeting en…

Bugatti Chiron Nordschleife

Test Bugatti hier een hardcore Chiron op de ‘Ring?