in

Hang een blikje aan het stuur en de S-Klasse bestuurt zichzelf

Mercedes-Benz is net als vele andere autofabrikanten druk bezig om autonome auto’s te ontwikkelen. Een klein jaar geleden demonstreerde Mercedes-Benz nog haar S500 met Intelligent Drive, een systeem dat ervoor zorgt dat de auto geheel zelfstandig een route kan afleggen. Het systeem is momenteel in een vroeg stadium van ontwikkeling maar over tien jaar zou dit zomaar realiteit kunnen zijn.

Toch zijn er op dit moment al auto’s die gedeeltelijk zelfstandig kunnen rijden, de S-klasse heeft bijvoorbeeld slimme cruise control en automatische rem-en rijstrook assistentie maar daarvoor moet je nog wel je handen aan het stuur houden. Om dit te omzeilen heeft de bestuurder van deze S500 een blikje aan het stuur gehangen om de Mercedes-Benz te laten denken dat hij zijn handen aan het stuur heeft. Nu rijdt deze S500 zonder enige menselijke controle over de snelweg, iets wat de nieuwe Hyundai Genesis ook kan.

Geheel risicoloos is het niet dus de video is ook voorzien van een ‘do not try this at home’ melding.

Video: blikje aan het stuur en de S-Klasse bestuurt zichzelf

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - Rally Finland 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Finland Highlights

Vergne jaagt Red Bull F1 door Assen

Vergne jaagt Red Bull F1 door Assen